Helga van Leur, Sinan Can en Angélique Schmeinck
Met haar gasten blikt Irene Moors terug op aflevering 4 van Heel Holland Bakt, waarin het thema afgelopen zondag Fris & fruitig was. Deze week dient de dierentuin in Rhenen als Doorbakken-decor; de plek waar ruim 280 kilogram fruit per dag gegeten wordt.
Bakfan en meteoroloog Helga van Leur is te gast om te bespreken welke invloed het weer heeft op bakken in de tent. Ook schuift documentairemaker en journalist Sinan Can aan; hij kijkt graag naar Heel Holland Bakt en praat er ook graag over mee.
Meesterkok Angélique Schmeinck gaat met de ingrediënten die afgelopen zondag in de tent zijn gebruikt aan de slag. Ze gaat een spectaculair fruitschilderij van 4 meter breed maken.
Bakker Johan moest helaas de tent verlaten, maar gelukkig zien we hem terug in Doorbakken. Johan krijgt bezoek van Robèrt; samen gaan ze aan de slag bij Johan thuis. Robèrt laat zien hoe je het beste een mooi soezendeeg maakt.
Verder bezoekt Janny 2 mannen in Rottterdam die iets heel bijzonders doen met afgekeurd fruit. Ze maken er leer van dat gebruikt wordt om tassen en schoenen van te maken. En Janny en Robèrt gaan samen naar Limburg om het geheim achter de echte Limburgse vlaai te ontdekken.