Zweden
Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven gaat in Zweden op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood.
Midden in de bossen ligt het kleine dorpje Stora Skedvi. Daar werd in 2013 de laatste houtovenbakkerij gesloten waar op een traditionele manier knäckebröd werd gemaakt. De jonge winkeleigenaar Anders besloot in 2015 de fabriek en haar werknemers, die daar al 35 jaar werkten, weer in ere te herstellen.
In Stockholm leert Robèrt dat ook Vikingen al brood maakten. Archeologe Ann-Marie Hansson vertelt hem hoe zij dat onderzocht heeft en wat de ingrediënten van dat brood waren. Hij gaat in Stockholm op zoek naar die ingrediënten en maakt zijn eigen Vikingbrood.
Op het eiland Öland staan tientallen houten molens, ooit volop in beweging om het oergraan dat op Öland groeit te malen. Slechts een enkele molen draait nog, maar het graan wordt nog altijd verbouwd. Robèrt bezoekt boerin Suzanne Eriksdotter die haar eigen graan maalt.
Tenslotte maakt Robèrt een brood geïnspireerd op alle mensen die hij heeft ontmoet en de landen die hij heeft bezocht tijdens zijn reizen voor BROOD.