Nederland & België
Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven laat zijn eigen bakkerij zien en in Beligië bezoekt hij een aantal bakkerijen en collega-bakkers.
Robèrt begint zijn reis door Europa in de provincie Zeeland, waar boer Lennert en zijn vader hun graan oogsten. In het Brabantse Oisterwijk laat Robèrt zijn eigen bakkerij zien. Al zijn broden worden met de hand gemaakt. Omdat het vandaag Sint Hubertusdag is, komt de pastoor langs om Robèrts speciale ‘hubkes broodjes’ te zegenen.
Robèrt leerde het bakkersvak in België. Hij steekt daarom de grens over naar Antwerpen waar hij een aantal bakkerijen bezoekt. Om meer te weten te komen over het verschil tussen desem en gist heeft Robèrt een afspraak met Karl Desmet in het Waalse Sankt Vith. Karl beheert een zuurdesembibliotheek waar desems uit de hele wereld worden bewaard.
In Gent ontmoet Robèrt sterrenchef Kobe Desramaults en de Amerikaanse Sarah Lemke, die samen een chique bakkerij hebben. Hij ziet hoe Sarah haar zelfontworpen houtoven opwarmt, waarin zij haar desembroden bakt.