podcast

De Geboden van Slagter en Dresselhuys #1: Herinneringen aan de zondag, Jan op het orgel en Lennette van Dongen over een hijgende dominee

Vanuit de Grote Kerk in Hilversum beginnen Cisca Dresselhuys en Jan Slagter aan hun nieuwe podcast De Geboden van Slagter en Dresselhuys. In de eerste aflevering bespreken Jan en Cisca hoe ze vroeger naar de kerk gingen en wat de zondag voor ze was en nog steeds is. Ook leggen ze in een podcast uit – wat een podcast is.

En in deze aflevering is cabaretier Lenette van Dongen te gast. Ze vertelt onder andere wat ze uit haar gereformeerde opvoeding heeft meegenomen in haar dagelijks leven. Maar ook hoe ze werd lastiggevallen door haar eigen dominee en hij er zo voor zorgde dat Lenette ten minste 7 jaar niets meer met het geloof te maken wilde hebben.

⭐⭐⭐⭐
Heeft u genoten van deze aflevering? Laat een recensie achter in uw favoriete podcastapp.

Geef een reactie

Reacties (5)

    Jaap van Ree says:

    Ik heb geluisterd naar de podcast en kwam daar veel bekends in tegen. In mijn boekje “Toen Ede-Zuid nog Ede- Zuid was” heb ik een hoofdstuk geschreven over de invloed van de kerk. Bij mij was dat de chr. geref. kerk in Ede. Hieronder het begin:

    Toen ik voor het eerst naar de kerk ging, dacht ik direct aan een voetbalwedstrijd: voor in de kerk ging een deur open; de spelers en de scheidsrechter kwamen de kleedkamer uit en liepen het veld in. De diakenen stelden zich rechts van de middenstip op en de ouderlingen links. Voor de wedstrijd begon, gaf de aanvoerder van de ouderlingen de scheidsrechter een hand, die daarna op de middenstip klom en even later het beginsignaal van de wedstrijd gaf. De eerste helft duurde ruim anderhalf uur, twee keer zolang als bij het voetballen. ’s Avonds volgde de tweede helft. Behalve de tijdsduur was er nog een groot verschil. Bij het voetballen waren de spelers constant in beweging, hier sliepen ze het grootste deel van de wedstrijd.

    Misschien dat het verhaal van een ‘onbekende’ ook aardig kan zijn voor een podcast. Mocht er belangstelling voor zijn dan hoor ik het graag.

    Met vriendelijke groet,
    Jaap van Ree

    Gijsbertusthijs says:

    Wat heerlijk, ik kan mij hier zo in vinden, ik zelf ben ook een domineeszoon, en heb in de jaren 60-70 in Amsterdam de heel moeilijke veranderingen meegemaakt!! Ik ging s’ochtend naar de Keizersgrachtkerk en s’avonds naar ds. van Pagee in de Lutherse aan het spui, en ds. Kuitert kwam regelmatig bij ons binnenstappen! Ik ben een kleinzoon van Prof. Dh. Th. Vollenhoven. Ik ben trots daarop!! Maar met het “gereformeerd” zijn heb ik niets meer, ben nu lid van de Lutherse kerk in Kampen.

    Kortrijkje says:

    Ik hoorde net dat 16 nov. een bijeenkomst is in de Grote Kerk in H’sum met Jan en Circa.
    Ik weet niet of dit de juiste plek om mij aan te melden voor dit gebeuren maar ik wil hier graag bij aanwezig zijn.
    Ik ben lid van omroep Max.

    Graag hoor ik nader, Groet Nel

      MAX Vandaag says:

      Beste Nel, bedankt voor uw reactie. Daar is bij ons helaas niets over bekend. Wie weet dat ze u bij de publieksservice verder kunnen helpen. U kunt op verschillende manieren met hen in contact komen: https://www.maxvandaag.nl/contact/

    Abernie says:

    Keer terug naar het geloof in God en de Zoon Zijner liefde. Ga niet met de massa mee, lees de bijbel weer en begin met de parel van het Johannes-evangelie te lezen. Bidt weer en ontdek dat de God van je jeugd hoort en verhoort. ‘Nadert tot God en Hij zal tot u naderen.’
    Blessings op die weg!