Vlaflip-de-luxe van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 5 april 2019
Robèrt is een echte sportliefhebber en vindt het heerlijk om met een bord op schoot naar sport te kijken. Een lekker toetje dat daar prima voor geschikt is, is de vlaflip. Robèrt maakt een extra lekkere versie, met rodevruchtencompote, vanillemousse, yoghurtmousse en koekkruimels.
Ingrediënten rodevruchtencompote:
- 200 g frambozen en rode bessen
- 100 g suiker
- 1 gelatineblaadje, geweekt in ruim koud water (minimaal een uur)
Bereidingswijze:
Breng de vruchten en de suiker aan de kook en laat een paar minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur, laat de massa iets afkoelen en roer dan de gelatine erdoorheen (niet uitknijpen). Laat afkoelen.
Ingrediënten yoghurtmousse:
- 200 g yoghurt
- 200 g slagroom
- 20 g suiker
Bereidingswijze:
Klop de slagroom met de suiker op tot yoghurtdikte. Spatel de opgeklopte slagroom door de yoghurt; eerst een beetje ‘om familie te maken’ en vervolgens ook de rest. Zet koel weg tot gebruik.
Ingrediënten vanillemousse:
- 1 vanillestokje
- 200 g melk
- 70 g suiker
- 60 g eidooier
- 375 g slagroom, lobbig geklopt
- 2 gelatineblaadjes, geweekt in ruim koud water (minimaal een uur)
Bereidingswijze:
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Breng de melk aan de kook met de suiker, het vanillemerg én het vanillestokje. Klop de eidooiers los en giet de helft van de hete melk al roerende op de dooiers; roer glad. Giet alles terug in de pan, zet de pan terug op het vuur en verwarm de massa al roerende tot ca. 85 ⁰C; het mag niet meer koken! Haal de pan van het vuur. Laat de massa iets afkoelen en roer de gelatine (niet uitknijpen) en vervolgens de slagroom erdoorheen.
Afwerking
Zet de verschillende ingrediënten (rodevruchtencompote, vanillemousse, yoghurtmousse en optioneel koekkruimels naar keuze) klaar.
Extra nodig
- glaasjes of schaaltjes
Werkwijze
Verdeel alle ingrediënten in laagjes over de glaasjes. Laat opstijven in de koelkast. Maak de vlaflip voor het serveren eventueel af met koekkruimels naar keuze.
(Bron: Robèrt van Beckhoven)