Naar cookieinstellingen
Duur 12:54
Gepubliceerd op 11 december 2017

Surf & Turf paella

Oorspronkelijk is paella een typisch Spaans gerecht. De basis is rijst en wat erin gaat is regio gebonden. Dit kunnen zeevruchten, schaaldieren, kip en konijn zijn. De rijst wordt doorgaans gekookt in het vocht van de vis of het vlees wat erbij wordt bereid. Sandra maakt een surf & turf paella en combineert vlees en vis.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 250 gram reuzegarnalen (diepvries, zonder schaal)
  • 1 ui
  • 125 gram chorizoworst
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram risottorijst
  • 2 theelepel gemalen venkelzaad
  • een paar saffraandraadjes
  • 2 tomaten
  • 1 venkel
  • 500 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • peper, zout
  • 0,25 bosje peterselie

Bereidingswijze:

Laat de garnalen ontdooien.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Snijd de chorizo en tomaten in blokjes. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes. Voeg de chorizo, venkel en venkelzaad toe en bak circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en roer goed door.

Voeg de tomatenblokjes toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg het water, het bouillonblokje, de saffraan en doperwten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat circa 20 minuten met de deksel op de pan koken. Voeg tenslotte de garnalen toe en bak nog circa 5 minuten. Hak de peterselie en bestrooi over de paella.

Tip: heeft u thuis nog citroen? Garneer de paella dan met citroenpartjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (5)

    RoKri says:

    Jááh, daar is ‘ie weer in het filmpje. De echte oud-Hollandse ‘goorriesso’.
    Treurig dat Sandra Ysbrandy de ingrediënten van haar eigen recept niet kan uitspreken.
    En ongetwijfeld ‘houdt ze zo van Spanje!’.

    Doe daar nou één keer moeite voor, je kunt het gewoon op het web vinden.

    Het is trouwen geen ‘chorizoworst’ maar chorizo.

    En hoe komt ze in hemelsnaam op ‘Surf & Turf’?
    Typisch Spaans natuurlijk.

    Nuijs says:

    Beste Max,
    Kunnen jullie “topkok” Sandra een keer op een praktijkcursus snijtechnieken sturen. Het is echt heel verdrietig om te zien hoe deze voorleesmoeder (tenminste, dat toontje gebruikt ze altijd in haar filmpjes) een ui probeert te snijden. Niet echt reclame voor de professionaliteit voor uw presentatoren!

      Sjeel says:

      Rem?

      Firefighter says:

      Wat een zure reacties.
      Persoonlijk vind ik het heel fijn dat het niet zo professioneel is.
      Dit programma heeft als doelgroep de gemiddelde kijker lijkt mij.
      De prof koks zullen vast andere info kanalen hebben.
      En zolang er geen vingertopjes op de snijplank belanden zal het mij een biet zijn hoe de snij techniek is.
      Sandra ga zo door, ik heb al lekkere maaltijden geserveerd dank zij jou 👍

    JVUKS says:

    Wederom fantastische presentatie van Sandra. Goed dat ze een keer Chorizo een worst noemt, want er zijn ongetwijfeld nog mensen in Nederland die dat niet weten. Ook fijn om te zien dat ze de uien niet snijdt als een professionele kok, maar op een manier die voor ons (amateur)kokken herkenbaar is.
    Het blijft bovendien een lust voor het oog en oor om naar deze charmante dame te kijken. Chapeau, ga zo door MAX. Ik ben een vaste kijker?

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.