Spinaziesoep met tosti
Zuurdesembrood wordt gemaakt van een desemdeeg. Dat is een deeg gemaakt zonder toevoeging van bakkersgist. Een desem wordt gemaakt van bloem en water. Het deeg fermenteert, vergist, door het te bewaren op een bepaalde temperatuur en af en toe wat bloem en water toe te voegen. Het desemdeeg wordt aan het deeg van het brood toegevoegd. Sandra maakt spinaziesoep met tosti van zuurdesembrood.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 600 gram spinazie (gewassen)
- 500 milliliter water
- 1 groentebouillonblokje
- 4 dikke plakken zuurdesembrood
- klontje boter
- 80 gram geraspte Gruyère
- 2 eieren
- 2 theelepels mosterd
- Peper, zout
Extra nodig:
- staafmixer
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Schenk het water in de pan en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat in circa 10 minuten met de deksel op de pan koken. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
Verhit een koekenpan. Besmeer de zuurdesemplakken met boter en draai 2 plakken om. Besmeer met de mosterd en leg hier de kaas op. Dek af met de andere plakken en bak in circa 8 minuten om en om goudbruin.
Verwarm een scheutje olie in een andere koekenpan en bak de spiegeleieren in circa 4 eieren op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat het eigeel nog heel blijft.
Verdeel de soep over soepkommen. Leg de tosti’s op borden en leg er een spiegelei op. Breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!