Rocky Road met pepernoten van Anne-Marij de Koning
Publicatiedatum: 28 november 2017
Ze liep ooit stage bij Robèrt van Beckhoven, maar inmiddels heeft Anne-Marij de Koning van haar hobby haar werk gemaakt en heeft ze haar eigen bakwinkel. Voor het heerlijk avondje heeft zij een lekker recept voor u.
Rocky Road
Ingrediënten voor 12 brokken:
- 750 g melkchocolade
- 100 g witte marshmallows
- 100 g pistache
- 100 g pepernoten, grof gehakt (zie recept hieronder, of gebruik kant-en-klaar)
- 50 g kokos
- 200 g cranberries gedroogd (of ander gedroogd fruit)
- Klontje boter voor je bakblik
Ter garnering:
- pistache
- pepernoten
- eventueel gedroogde bloemblaadjes
Extra nodig:
- cakeblik
- bakpapier
Bereidingswijze:
Bekleed een cakeblik met bakpapier. Smelt de chocolade met de marshmallows au-bain-marie. Voeg alle overige ingrediënten toe zodra de chocolade en marshmallows gesmolten zijn. Roer goed door en stort het in uw cakeblik.
Garneer met grof gehakte pistache, pepernoten en eventueel bloemblaadjes. Zet in de koelkast en laat het in ongeveer 4 uur volledig uitharden. Snijd de rocky road in 10-12
stukken.
Pepernoten (kruidnoten)
Ingrediënten:
- 200 g bloem
- 2 el bakpoeder
- 50 g rietsuiker
- 50 g bruine basterdsuiker
- 2 el speculaaskruiden
- snuf zout
- 100 g boter
- 3-4 el melk
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de bloem met het bakpoeder, beide suikers, de speculaaskruiden, het zout en de boter tot een kruimelig deeg. Voeg beetje bij beetje de melk toe (wat meer als u zachtere pepernoten wilt en wat minder als u krokante pepernoten wilt). Het deeg mag nog best een beetje kruimelig zijn. Vorm kleine balletjes ter grootte van een knikker, ongeveer 8 tot 10 gram. Leg ze op een bakplaat en druk ze allemaal een beetje plat. Bak in 15 tot 20 minuten gaar (ze moeten nog net een beetje zacht zijn als u ze uit de oven haalt) en laat ze helemaal afkoelen.
(Bron: Strooigoed – Anne-Marij de Koning)