Duur 12:57
Gepubliceerd op 29 november 2017

Pompoenpasta uit de oven

Pasta is lekker en makkelijk te maken. Maar het wordt nog lekker als het even in de oven gaat. Sandra gebruikt farfalle. Farfalle is Italiaans en betekent letterlijk vlinders. Maar ze worden in Nederland ook wel strikjes genoemd, omdat ze de vorm van een strikje hebben. Sandra verwerkt de farfalle in de pompoenpasta uit de oven.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 0,5 flespompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie
  • verse tijm
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 150 gram farfalle
  • 125 gram spekreepjes
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper, zout

Extra nodig:

  • ovenschaal voor 2 personen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Halveer de pompoen, verwijder indien nodig de pompoenpitten- en draden en snijd de pompoen in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de pompoen toe en bak circa 5 minuten. Ris de tijm en voeg samen met de bouillon toe en kook circa 10 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht.

Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes in circa 6 minuten krokant. Stamp de pompoen met een pureestamper fijn. Voeg de pasta en eventueel wat van het kookvocht en de spekreepjes toe en roer goed door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Vet de ovenschaal in, verdeel er de pompoenpasta over en bestrooi met de kaas. Bak in circa 5 minuten tot de kaas goudbruin is.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Snipsnap says:

    Hallo Sandra,
    Ik ben weer uit het ziekenhuis, dus kan ik weer heerlijk gaan koken.
    Dit heb ik al eerder gemaakt, en toen was het super lekker en simpel.
    Bedankt voor dit lekkere recept.
    Lekker met spek en doperwtjes erdoor heen.
    Groetjes Snipsnap

Bekijk ook

Meer