Pepernotenbavarois van Antoine Hermans
Speciaal voor Sinterklaasavond maakt Antoine (geholpen door zijn zoon) een pepernotenbavarois met pepernoten geweekt in amandellikeur.
Ingrediënten:
- 6 eidooiers
- 150 g suiker
- 400 ml melk
- 400 ml slagroom, lobbig geklopt
- 8 blaadjes gelatine, in koud water geweekt
- 200 g pepernoten
- 60 ml amandellikeur
Bereidingswijze:
Week de pepernoten in de likeur. Mix de eidooier met de helft van de suiker. Doe de rest van de suiker met de melk in een pan en verwarm deze. Voeg het eimengsel bij de melk en roer totdat het bindt. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe. Doe het geheel in een kom en laat afkoelen in een bak met koud water. Voeg de pepernoten en lobbig geslagen slagroom toe en meng het geheel goed. Giet het in vorm en laat het opstijven in de koelkast.
(Bron: Antoine Hermans)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Waar blijft de slagroom?
Beste Mjammie, bedankt voor uw bericht. We hebben bekeken wat Antoine Hermans hierover zegt in de uitzending en het recept aangevuld. De slagroom wordt toegevoegd als het mengsel wat is afgekoeld en vervolgens gaat het de koelkast in om verder op te stijven.