Lasagne met schorseneren en gerookte zalmsnippers
Schorseneren heeft een beetje een slechte naam. De wortel is namelijk best bewerkelijk om te schillen. Bij het schillen komt een kleverige sap vrij en dat schilt niet prettig. Wij hebben een tip: schil de wortel onder water. Dan heeft u minder last van het kleverige sap. Ze smaken een beetje bitter en nootachtig. Mounir verwerkt de schorseneren in een lasagne met gerookte zalmsnippers.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 500 gram schorseneren
- 1 sjalot
- zonnebloemolie
- peper, zout
- klontje boter
- 2 theelepel bloem
- 300 milliliter melk
- 150 gram artisjokharten
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- snufje nootmuskaat
- 125 gram lasagnebladen
- 200 gram gerookte zalmsnippers
Extra nodig:
- ovenschaal voor 2 personen
- keukenhandschoenen
- dunschiller
- schone theedoek/ keukenpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vul een ruime kom met water en voeg de azijn toe.
Maak de schorseneren onder de koude kraan schoon. Schil de schorseneren met een dunschiller en halveer ze eerst in de lengte en vervolgens in de breedte. Leg de gesneden stukken direct in de kom met water en azijn om verkleuring te voorkomen.
Pel en snipper de sjalot. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de sjalot circa 1 minuut. Giet de schorseneren af en dep ze goed droog met een schone theedoek of met keukenpapier. Voeg de schorseneren toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak al roerende circa 2 minuten. Schenk al roerende de melk erbij en blijf met een garde circa 3 minuten roeren totdat er een egale massa ontstaat. Hak de artisjokharten fijn en voeg met de helft van de kaas toe. Breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat en roer alles goed door.
Verdeel een klein beetje van de saus over een ingevette ovenschaal. Dek af met een laag lasagnebladen, schorseneren, een deel van de zalm en saus. Herhaal dit tot alles op is en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de kaas en bak in circa 30 minuten.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ik heb deze lasagne nu gemaakt met asperges, ei en ham.
Was echt heerlijk, echt eens proberen als je een kookliefhebber bent.