Hamburger met wortelfriet
Bospeen is niet alleen gezond, het is ook heel lekker. Behalve ze koken kunt u van de bospeen ook frietjes maken. Door ze in de vorm van friet te snijden en in de oven te doen, is friet ineens hartstikke gezond. Mounir maakt wortelfriet en serveert ze bij een hamburger.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 400 gram bospeen
- olijfolie
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- snufje cayennepeper
- peper, zout
- 150 gram rundergehakt
- 1 ei
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 avocado
- 2 tomaten
- 2 volkoren bolletjes
- ketchup
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de bospenen en snijd in frietvorm. Leg ze op een met bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met het paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Bak in circa 25 minuten goudbruin.
Meng het gehakt met het ei en paneermeel en breng op smaak met peper en zout. Vorm er 2 burgers van. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in circa 6 minuten om en om goudbruin.
Halveer de avocado, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd de avocado in plakken. Snijd de tomaat in plakken.
Halveer de volkoren bolletjes en besmeer met wat ketchup. Beleg de onderkant met avocadoplakken. Leg er een burger op en leg daarop een paar plakken tomaat.
Serveer de burger met de wortelfriet en ketchup.
Eet smakelijk!