Naar cookieinstellingen
gehaktstaaf

Gehaktstaaf van Robèrt van Beckhoven

Geen zoete, maar een hartige staaf. Sinterklaas is in aantocht en daar hoort volgens Robèrt een staaf bij. Maar omdat niet iedereen van spijs houdt, maakt hij een hartige met een vulling van gehakt.

Ingrediënten (voor 4 stuks):

  • 400 gram bladerdeeg
  • 700 gram gehaktvulling
  • losgeklopt ei om af te strijken

Voor de gehaktvulling:

  • 500 gram gemengd gehakt (half-om-half)
  • 25 gram ei
  • 60 gram paneermeel
  • 150 gram soezenbeslag (afgekoeld)
  • zout, peper en overige kruiden naar smaak (optioneel)

Voor het soezenbeslag:

  • 50 milliliter melk
  • 25 gram boter
  • snuf zout
  • 25 gram bloem
  • 50 gram ei

Extra nodig

  • deegroller
  • kwastje
  • bakplaat, ingevet

Bereidingswijze:

Van het soezenbeslag

  • Breng de melk met de boter en een snuf zout in een pan aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de bloem toe. Roer goed. Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag al roerende tot een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft.
  • Neem de pan weer van het vuur en voeg het ei toe; blijf goed roeren tot het ei helemaal is opgenomen.
  • Laat afkoelen.

Van de gehaktvulling

  • Meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke delen en rol hiervan pillen van ca. 26 cm lang.

Van het maken van de gehaktstaaf:

  • Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 30 x 48 cm en snijd deze vervolgens in banen van 30 x 12 cm.
  • Leg een gehaktpil in de lengte op de rand van een baan bladerdeeg en rol hem secuur in het bladerdeeg; raak de sluiting zo min mogelijk aan. Herhaal met de andere gehaktpillen.
  • Vouw het deeg aan de uiteinden van de staaf dicht: vouw eerst het onderste stukje naar boven, vouw de zijkanten eroverheen en trek tot slot het bovenste stukje wat uit, vouw het naar beneden en stop het weg onder de gehaktstaaf.
  • Leg de gehaktstaven op de bakplaat en zorg dat de lengtesluiting ongeveer 1 cm boven de bakplaat uitkomt (leg de sluiting dus níét onderop).
  • Bestrijk de gehaktstaven met losgeklopt ei; zorg dat er geen druppels ontstaan. Laat 30 minuten rusten en bestrijk dan nogmaals met ei.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220 ⁰C.
  • Zet de oventemperatuur na het inschieten terug naar 200 ⁰C en bak de gehaktstaaf ca. 25 minuten, tot hij goudbruin en gaar is. Als je hem doorsnijdt moet hij mooi vol gebakken zijn en geen grote ruimte boven de gehaktvulling vertonen.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.