Chocoladeletters

Chocoladeletters van Hans Spitsbaard

De Sint is in het land en de etalages van de banketbakkers liggen vol met het lekkerste Sint-snoepgoed. Hans zag bij hem in het dorp prachtige chocoladeletters liggen en is gaan experimenteren. Het resultaat mag er zijn. Met onderstaande recept kunt u zelf ook aan de slag.

Ingrediënten:

  • 900 g couverture melkchocolade
  • 150 g roomboter (kamertemperatuur)
  • Strooigoed en nootjes ter decoratie

Verder nodig:

  • Gekarteld spuitmondje
  • Spuitzak
  • Marmeren plaat
  • Suikerthermometer

Bereiding:

Klopt de zachte boter ongeveer 15 minuten in een standmixer tot deze luchtig en wit is. Smelt de chocolade au-bain marie tot 45 graden en giet 2/3 op een marmeren plaat. Spatel de massa rustig door tot deze 27 graden is en koud aanvoelt. Giet de massa terug in de kom bij de nog warme chocolade en roer goed door. Voeg de luchtige boter toe en roer tot een egale massa. Doe de spuitchocolade in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit de gewenste letters op een vel bakpapier of in een letterdoosje. Met deze hoeveelheid kunt u ongeveer 6 middelgrote letters opspuiten. Decoreer de letters met strooigoed en nootjes. Laat de letters minimaal 2 uur uitharden.

Tip:

Heb je geen marmeren plaat? Tempereer dan de chocolade door deze in de magnetron op vol vermogen, per 20 seconden te smelten. Roer elke 20 seconden de chocolade even door. Herhaal deze procedure tot 2/3 gesmolten is en er nog stukjes chocolade zichtbaar zijn. Haal de kom uit de magnetron en roer door tot de rest van de chocolade ook is gesmolten.

(Bron: Hans Spitsbaard)

Geef een reactie