Maandag – Quinoa pilav
Quinoa kan dienen als basis voor de maaltijd, net zoals zilvervliesrijst of couscous. Quinoa is een bron van eiwit en…
MeerDinsdag – Bloemkool met uiensaus
Bloemkool is een groente en valt onder de koolsoorten. Groente staat in de Schijf van Vijf. Groente geeft veel voordelen…
MeerWoensdag – Currykip met groente
Kip en gevogelte zijn een onderdeel van een gezond voedingspatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het gaat dan…
MeerDonderdag – Pangasius op een groentebedje
Pangasius is vis en dus goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het…
MeerVrijdag – Snijbonen à la béarnaise
Peulvruchten zijn goed voor je gezondheid omdat ze het LDL-cholesterol verlagen. Dat is goed voor de bloedvaten. Peulvruchten zijn bijvoorbeeld…
MeerZaterdag – Gevulde aubergine en Reine claudedessert
Iedereen kent de peervormige, paarse aubergine. Het is officieel gezien een vrucht, maar het smaakt totaal niet naar vrucht. De…
MeerZondag – Witlof salade, courgette met citroen en gestoofde pruimen
Ingrediënten (2 personen) 1 eetlepel slasaus ½ eetlepel gembersiroop 2 eetlepels magere yoghurt Citroensap 1 struikje witlof 6 kerstomaatjes 100…
Meer