Zondag – Kipkrokantjes en een sinaasappelmandje

Kip zit bordenvol eiwitten en is dus ontzettend gezond. Door de kip een krokant laagje te geven, krijgt de kip een verrassende bite.

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 ei
  • 2 volkoren beschuiten
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet

Bereiding (2 personen):

Neem de bakplaten en roosters uit de oven. Zet de oven aan op 200° C. Leg op de bakplaat van de oven een vel bakpapier.

Doe de bloem in een diep bord. Schep er het paprikapoeder en kerriepoeder door.

Breek het ei op de rand van een kommetje. Voeg 1 eetlepel koud water toe. Klop het ei met een vork tot het goed is gemengd.

Maak de beschuiten fijn.

Strooi het beschuitkruim in een ander diep bord.

Snijd het kippenvlees in stukken van ongeveer 4 cm.

Wentel de stukken kip door het bloemmengsel.

Doop de stukken kip met een vork één voor één in het losgeklopte ei. Laat even uitlekken. Wentel ze daarna door het beschuitkruim.

Leg de stukken kip naast elkaar op de bakplaat.

Schuif de bakplaat in het midden van de hete oven. Laat alles in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Variatietip:

Lekker met tzatziki, tomatensalade en volkorenbrood.

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 220 kcal 550 kcal
Eiwit 30 gram 40 gram
Koolhydraten 15 gram 55 gram
Vet 5 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 4 gram
Vezels 2 gram 10 gram
Zout 0,29 gram 1,6 gram

sinaasappelmand_shutterstock_1100_300

Sinaasappelmandje

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 kleine sinaasappels
  • 200 gram halfvolle kwark
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 20 gram noten, gemengd, ongezouten
  • 4 blaadjes verse munt

Bereiding:

Snijd de sinaasappelen door midden.

Haal met een scherp mesje het vruchtvlees eruit en snijd dit in stukjes.

Snijd de randen van de schil in zigzag.

Doe de kwark, suiker en citroensap samen in een kom. Meng dit alles met een garde tot een geheel.

Hak de noten fijn met een mes. Houd een lepel noten achter voor garnering.

Voeg de nootjes en stukjes sinaasappel toe aan het kwarkmengsel en roer het er doorheen.

Vul de sinaasappelhelften met het kwarkmengsel.

Garneer de bovenkant met een blaadjes munt en wat gehakte nootjes.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 115 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 8 gram
Vet 5 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 1 gram
Zout 0,05 gram

Geef een reactie