Woensdag – Pasta met garnalen en preisaus

Als u pasta eet, kunt u het beste kiezen voor volkorenpasta. Deze pasta vult sneller en bevat betere voedingsstoffen.

Ingrediënten (2 personen):

  • 400 gram prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram volkoren pasta
  • 150 gram garnalen
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 1 eetlepel dille (vers of diepvries)

Bereiding:

Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.

Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.

Smoor de prei en de knoflook in de hete olie in 8 minuten gaar.

Maak de groente op smaak met peper.

Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Roer de garnalen en de room door de prei en breng dit aan de kook.

Laat de garnalen in 4 minuten hierin gaar worden.

Laat de penne uitlekken en schep de saus er door.

Maak het op smaak met de dille.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 415 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 50 gram
Vet 10 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 15 gram
Zout 1,84 gram

Geef een reactie

Reacties (2)

    Motor50 says:

    Volgens mij is de ingrediënten lijst niet compleet want op de foto zie ik ook tomaat??
    In de beschrijving van de bereiding gaat het over pasta ( logisch) en even verderop: “ laat de penne uitlekken “
    Toch vreemd dat voor op de foto spaghetti gebruikt is…..

      MAX Vandaag says:

      Beste Motor50, bedankt voor uw reactie. We snappen dat het wat verwarrend kan zijn, maar de foto is ter illustratie. Het recept zelf klopt verder. Tegenwoordig zetten we dat voor de duidelijkheid bij recepten waar we geen foto bij ontvangen, maar in 2016 was dat nog niet het geval.