Vrijdag – Gehaktschotel
Publicatiedatum: 21 november 2016
Een gehaktschotel heet in het Engels een meatloaf en staat prachtig op tafel! Smakelijk eten!
Ingrediënten (2 personen):
- 2 bosuitjes
- 1 tomaat
- 200 gram mager rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels halfvolle melk
- 1 volkorenbeschuit
Bereiding (2 personen):
Warm de oven voor op 180 °C.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Was de tomaat en pureer hem in de keukenmachine of met een staafmixer.
Maak het gehakt aan met de bosuitjes, de uitgeperste knoflook, de gepureerde tomaat, peper, de melk en de
ijngemaakte beschuit.
Druk het gehakt in een kleine ovenvaste schaal.
Laat het gehakt in de hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin worden.
Variatietip:
Lekker met sperziebonen en aardappelpuree!
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 345 kcal | 585 kcal |
Eiwit | 30 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 9 gram | 50 gram |
Vet | 20 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 6 gram | 7 gram |
Vezels | 2 gram | 10 gram |
Zout | 0,57 gram | 0.68 gram |