Dinsdag – Zoete spruitjes met kip en aardappelen
Publicatiedatum: 21 november 2016
Van oktober tot en met maart kunt u spruiten eten. Een heerlijk recept is zoete spruitjes met kip en aardappelen.
Ingrediënten (2 personen):
- 500 gram aardappelen
- 200 gram kippendijfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram spruitjes
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 kleine appel
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Snijd het kippenvlees in repen en bestrooi ze met peper.
Bak de kip in 1½ eetlepel margarine in 10 minuten gaar en bruin.
Maak de spruitjes schoon.
Was de rozijnen.
Kook de spruitjes in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
Kook de laatste minuten de rozijnen mee.
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Bak de appelblokjes kort in de rest van de margarine.
Giet de spruitjes af en meng de appelblokjes en de kip er door. Geef de aardappelen er bij.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 570 kcal |
Eiwit | 30 gram |
Koolhydraten | 70 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 15 gram |
Zout | 0,38 gram |