Zondag – Champignons met peterselie en knoflook, lamsstoofpotje met pompoen en aardappelen en sinaasappel met gember
Publicatiedatum: 14 november 2016
Zondag hebben we wat meer tijd om te koken en daarom hebben we een speciaal 3-gangenmenu opgesteld!
Champignons met peterselie en knoflook
Ingrediënten (2 personen):
- 2 sneetjes bruinbrood
- 6 takjes bladpeterselie
- 1 teentje knoflook
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel olie
Bereiding:
Rooster het brood goudbruin en snijd de sneetjes in smalle repen. Was de peterselie en snijd de blaadjes klein. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in reepjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de champignons met de knoflook en de peterselie enkele minuten.
Maak het op smaak met peper. Geef de champignons warm of lauw met de reepjes geroosterd brood.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 155 kcal |
Eiwit | 8 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
Vet | 6 gram |
Verzadigd vet | 1 gram |
Vezels | 3 gram |
Zout | 0,4 gram |
Lamsstoofpotje met pompoen en aardappelen
Ingrediënten (2 personen):
- 200 gram lamsvlees
- 750 gram pompoen
- 1 ui
- ½ eetlepel garam masala (specerijenmengsel)
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels olie
- 3 dl bouillon met minder zout
- 450 gram aardappelen
- 5 takjes peterselie
- Citroensap
Bereiding:
Snijd het lamsvlees in blokjes. Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Bak het vlees met de garam masala en de kerriepoeder in de hete olie bruin. Fruit de ui mee. Voeg de blokjes pompoen en de bouillon toe en stoof het gerecht ca. 45 minuten.
Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes. Voeg ze toe aan de stoofpot en laat het geheel in nog eens 15 minuten gaar worden.
Maak het op smaak met kleingesneden peterselie, peper en wat citroensap.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 495 kcal |
Eiwit | 25 gram |
Koolhydraten | 45 gram |
Vet | 20 gram |
Verzadigd vet | 6 gram |
Vezels | 8 gram |
Zout | 0,35 gram |
Sinaasappel met gember
Ingrediënten (2 personen):
- 3 kleine sinaasappels
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 bolletje gember
Bereiding:
Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
Schil alle sinaasappels. Schil ze zo dik dat ook het witte gedeelte wordt weggehaald. Snijd de sinaasappelparten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
Maak van het sinaasappelsap met de gembersiroop een dressing en schep die door de sinaasappelparten. Snijd de gember heel fijn.
Schik de sinaasappelparten in schaaltjes en strooi de gember er over.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 80 kcal |
Eiwit | 1 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
Vet | 1 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 2 gram |
Zout | 0,01 gram |