Zaterdag – Auberginetajine met kikkererwten en warm appelsneetje
Publicatiedatum: 14 november 2016
Zaterdag eten we een hoofd- en een nagerecht. Deze week is maken we een auberginetajine met kikkererwten, voedzaam, lekker en gezond!
Ingrediënten (2 personen):
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram champignons
- 5 gedroogde abrikozen
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
- ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
Bereiding:
Was de aubergine en snijd hem in repen of blokjes. Bak de aubergine in 1 eetlepel olie in 10 minuten zacht.
Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon. Snijd de ui en de knoflook klein en de champignons in plakken.
Snijd de abrikozen in reepjes. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook met de specerijen. Bak de champignons mee.
Voeg de abrikozen, de tomatenblokjes, 1 dl water en het stukje bouillontablet toe en laat dit 10 minuten koken.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Meng er de aubergine en de kikkererwten door en stoof het geheel nog 10 minuten.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 430 kcal |
Eiwit | 15 gram |
Koolhydraten | 45 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 20 gram |
Zout | 0,72 gram |
Warm appelsneetje
Ingrediënten (2 personen):
- ½ appel
- 2 sneetjes volkoren rozijnen-, krenten- of mueslibrood
- Kaneel
- 1 eetlepel abrikozenjam zonder suiker
Bereiding:
Snijd het stuk appel in 2 parten en schil ze. Snijd de parten in dunne schijven.
Beleg het brood dakpansgewijs met de parten appel en stuif er wat kaneel over.
Laat de sneetjes onder de hete grill warm worden.
Roer de abrikozenjam los met wat water en verdeel dit over de appel.
Zet de sneetjes even terug onder de hete grill.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 125 kcal |
Eiwit | 3 gram |
Koolhydraten | 25 gram |
Vet | 1 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 2 gram |
Zout | 0,31 gram |