Woensdag – Snelle kipgoulash uit de wok
Publicatiedatum: 14 november 2016
Soms moet er snel iets op tafel staan, dan is deze snelle kipgoulash een uitvinding. Hij is binnen een half uurtje klaar en echt om te smullen!
Ingrediënten (2 personen):
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel goulashkruiden zonder zout
- 2 dl bouillon met minder zout
- 2 eetlepels magere griekse yoghurt
Bereiding:
Maak de ui en de paprika schoon.
Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verhit de olie en roerbak de kip en de ui in enkele minuten bruin.
Bak de goulashkruiden kort mee.
Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook het gerecht in ca. 10 minuten gaar.
Schep er aan tafel een lepel yoghurt op.
Variatietip:
Lekker met sperziebonen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 405 kcal | 455 kcal |
Eiwit | 35 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 40 gram | 45 gram |
Vet | 10 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 5 gram | 10 gram |
Zout | 0,35 gram | 0,36 gram |