Vrijdag – Pepesan (pittige makreel)
Publicatiedatum: 14 november 2016
Vis zit vol met goede en gezonde vetten, het is dan ook goed om 1 of 2 keer per week vis te eten. Vandaag maken we Pepesan, pittige makreel. Houdt u niet van makreel? Dan kan het ook met tilapia gemaakt worden.
Ingrediënten (2 personen):
- 2 stukken vis (tilapia of mootjes makreel)
- Citroensap
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- ½ theelepel laos
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel djahé (gemberpoeder)
- 1 eetlepel olie
Bereiding:
Wrijf de stukken vis in met wat citroensap en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten intrekken.
Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd dit heel fijn.
Meng er de sambal, de laos, de kerrie, de djahé en 1 eetlepel olie door.
Breng water in een (stoom)pan aan de kook.
Dep de vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk op een stuk aluminiumfolie en bestrijk het met het mengsel. Vouw het folie goed dicht.
Stoom de vis in de stoompan of op een rooster in een gewone pan in 15-20 minuten gaar.
Variatietip:
Lekker met snijbonen en zilvervliesrijst
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 165 kcal | 480 kcal |
Eiwit | 25 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 3 gram | 60 gram |
Vet | 6 gram | 8 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
Vezels | 1 gram | 10 gram |
Zout | 0,44 gram | 0,46 gram |