Donderdag – Spaghetti met venkel-uiensaus
Publicatiedatum: 14 november 2016
Volkorenpasta is beter voor u dan ‘witte’ pasta. De koolhydraten in de volkorenpasta zijn moeilijk af te breken voor het lichaam en daardoor komt de energie gelijkmatiger vrij. Hierdoor heeft u minder snel last van een hongergevoel als u pasta eet.
Ingrediënten (2 personen):
- 1 venkel
- 2 (witte) uien
- 1 eetlepel olie
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 1 dl groentebouillon met minder zout
- 100 gram ricotta
Bereiding:
Maak de groente schoon. Snijd de venkel in dunne repen en bewaar het fijne venkelgroen. Snijd de uien in halve ringen.
Smoor de groente in de olie zacht, maar niet bruin.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng de groentebouillon met de ricotta.
Giet de spaghetti af, maar vang wat kookvocht op.
Meng de groente en het ricottamengsel door de spaghetti. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
Maak op smaak met peper en het achtergehouden venkelgroen.
Variatietip:
Lekker met varkensvleesreepjes
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 510 kcal | 645 kcal |
Eiwit | 20 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 70 gram | 70 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 6 gram | 8 gram |
Vezels | 10 gram | 10 gram |
Zout | 0,64 gram | 0,74 gram |