Dinsdag – Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus
Publicatiedatum: 14 november 2016
Savooiekool, savooikool of groenekool is een kool die zowel voor de verse markt als voor de industrie wordt geteeld. Het is een van de oudste koolsoorten, die oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied komt.
Ingrediënten (2 personen):
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepel halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel slasaus (25% olie)
- Stuk savooiekool (ca. 400 gram)
- 2 bosuitjes
- Azijn
Bereiding:
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
Pers 1 helft van de sinaasappel uit.
Maak een sausje van het sinaasappelsap, de yoghurt, de slasaus, wat geraspte sinaasappelschil en peper.
Schil de andere helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Maak het stuk kool schoon en snijd of schaaf het fijn.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Meng alles door elkaar. Maak eventueel op smaak met nog wat citroensap of azijn.
Variatietip:
Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 140 kcal | 505 kcal |
Eiwit | 5 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 45 gram |
Vet | 5 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 5 gram |
Vezels | 8 gram | 10 gram |
Zout | 0,18 gram | 0,36 gram |