Dinsdag – Geroerbakte witlof Publicatiedatum: 7 november 2016 Witlof is een echte seizoensgroente en in november volop verkrijgbaar. Deze schotel met geroerbakte witlof is heerlijk met varkensvleesreepjes en aardappelpuree. Ingrediënten 1 eetlepel pinda’s 600 gram witlof Stukje prei of 2 bosuitjes 1 eetlepel olie 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap Bereiding Hak de pinda’s grof. Maak het witlof schoon en snijd het in repen. Snijd het stukje prei of de bosuitjes in smalle ringen. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de prei zacht. Voeg het witlof toe en roerbak het in enkele minuten tot de groente enigszins is geslonken. Maak de groente op smaak met peper en de sojasaus en strooi de gehakte pinda’s er over. Menusuggestie Lekker met een varkensvleesreepjes en aardappelpuree. Hiervoor heb je nodig… 150 gram varkensvleesreepjes 1 eetlepel vloeibare margarine 6 opscheplepels aardappelpuree Extra informatie Allergie info: Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket. Ingrediënten over? Prei: Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer 3 weken in de koelkast goed. Voedingswaarden per persoon Recept Menu Energie 180 kcal 510 kcal Eiwit 7 gram 30 gram Koolhydraten 10 gram 50 gram Vet 10 gram 20 gram Verzadigd vet 1 gram 4 gram Vezels 5 gram 8 gram Zout 0,62 gram 0,86 gram bosuiondervoedingpinda'spreiVoedingscentrumwitlof Geef een reactie Reactie annulerenU moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.