witlof

Dinsdag – Geroerbakte witlof

Witlof is een echte seizoensgroente en in november volop verkrijgbaar. Deze schotel met geroerbakte witlof is heerlijk met varkensvleesreepjes en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pinda’s
  • 600 gram witlof
  • Stukje prei of 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap

Bereiding

Hak de pinda’s grof.

Maak het witlof schoon en snijd het in repen.

Snijd het stukje prei of de bosuitjes in smalle ringen.

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de prei zacht.

Voeg het witlof toe en roerbak het in enkele minuten tot de groente enigszins is geslonken.

Maak de groente op smaak met peper en de sojasaus en strooi de gehakte pinda’s er over.

Menusuggestie

Lekker met een varkensvleesreepjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig…

  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer 3 weken in de koelkast goed.

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 180 kcal 510 kcal
Eiwit 7 gram 30 gram
Koolhydraten 10 gram 50 gram
Vet 10 gram 20 gram
Verzadigd vet 1 gram 4 gram
Vezels 5 gram 8 gram
Zout 0,62 gram 0,86 gram

Geef een reactie