Zondag – Gegrilde zalm met avocadosalsa en compote van geroerbakte appel en peer
Publicatiedatum: 31 oktober 2016
Zalm zit vol omega 3 vetzuren. Goede vetten dus. Het is sowieso goed om 2x per week vette vis eten in een gevarieerd en gezond voedingspatroon. Van alle vissoorten die we kunnen kopen, is de zalm een van de populairste.
Gegrilde zalm met avocadosalsa
Ingrediënten (2 personen):
- 1 halve avocado
- Citroensap
- Stukje bosui
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 2 moten zalm
Bereiding:
Neem het vruchtvlees van de avocado uit de schil. Snijd de avocado in kleine blokjes en druppel er wat citroensap over. Roer er wat fijngeknipte bosui en de yoghurt door.
Warm de grill of barbecue voor. Bestrooi de zalm met peper en gril de vis in 6-8 minuten aan beide zijden bruin en gaar. Garneer de vis met avocadosalsa.
Variatietip:
Lekker met snijbonen en aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 300 kcal | 490 kcal |
Eiwit | 30 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 2 gram | 35 gram |
Vet | 20 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 2 gram | 15 gram |
Zout | 0,29 gram | 0,37 gram |
Compote van geroerbakte appel en peer
Ingrediënten (2 personen):
- ½ vanillestokje
- 1 appel
- 1 peer
- ½ eetlepel olie
- 1 eetlepel suiker
- ½ eetlepel citroensap
Bereiding:
Snijd het halve vanillestokje in de lengte in tweeën. Was de appel. Snijd de appel in 8 partjes en verwijder het klokhuis.
Schil de peer, snijd hem in 8 parten en verwijder het klokhuis.
Verwarm de olie in een kleine braadpan of koekenpan en roerbak hierin het fruit met het vanillestokje en de suiker in een paar minuten zacht.
Maak op smaak met wat citroensap.
Laat het fruit afkoelen. Verdeel het over 2 schaaltjes.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 150 kcal |
Eiwit | 0 gram |
Koolhydraten | 30 gram |
Vet | 3 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 3 gram |
Zout | 0 gram |