Naar cookieinstellingen

Zaterdag – Bruschetta met paddenstoelen, Cajunkip met zoete aardappel en pruimen met vanilleyoghurt

Zaterdag heeft u iets meer tijd om te koken en daarom hebben we speciaal voor u een smakelijk driegangenmenu samengesteld dat bestaat uit Bruschetta met paddenstoelen, Cajunkip met zoete aardappel en pruimen met vanilleyoghurt.

Bruschetta met paddenstoelen

Ingrediënten (2 personen):

  • 4 sneetjes volkoren stokbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram gemengde paddestoelen
  • ½ bosuitje
  • 4 blaadjes basilicum
  • ½ eetlepel olijfolie

Bereiding:

Rooster de sneetjes stokbrood in de broodrooster of onder de grill aan beide zijden bruin. Wrijf de sneetjes in met het teentje knoflook. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken en reepjes.

Snijd de bosui in smalle ringen. Was de basilicum en knip de blaadjes klein. Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de paddenstoelen met de uienringetjes snel voor er vocht uit de paddenstoelen treedt.

Pers de rest van de knoflook er boven uit. Maak dit op smaak met peper en de basilicum en schep het op de sneetjes brood.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 80 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 9 gram
Vet 3 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 2 gram
Zout 0,22 gram

cajunkip_shutterstock_1100_300

Cajunkip met zoete aardappel

Ingrediënten (2 personen):

  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 theelepels cajun kruidenmix zonder zout
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram kipfilet
  • 1 (rode) ui

Bereiding:

Warm de oven voor op 200° C. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd de aardappelen in blokjes.

Meng de cajun kruidenmix door de olie. Schep de helft er van door de blokjes aardappel en doe ze op een bakblik van de oven.

Rooster de blokjes aardappel 10 minuten. Schep ze een keer om. Snijd de kipfilet in lange repen en meng er de rest van de kruidenolie door.

Leg de repen kip naast de blokjes aardappel en laat ze in 15 minuten mee gaar en bruin bakken. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.

Strooi de ringen ui de laatste 5 minuten over de aardappelen en bak ze mee.

Variatietip:

Lekker met spruitjes met appel en rozijnen.

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 450 kcal 610 kcal
Eiwit 35 gram 40 gram
Koolhydraten 45 gram 65 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 3 gram 4 gram
Vezels 6 gram 15 gram
Zout 0,3 gram 0,37 gram

yoghurtpruimen_shutterstock_1100_300j

Pruimen met vanilleyoghurt

Ingrediënten (2 personen):

  • 8 gedroogde pruimen
  • 1 kruidnagel
  • ¼ kaneelstokje
  • Citroenschil
  • 2 volle eetlepels magere bulgaarse yoghurt
  • ½ zakje vanillesuiker

Bereiding:

Was de pruimen en doe ze met de kruidnagel, de kaneel, de citroenschil en 100 ml water in een pan.

Kook de pruimen op een klein vuur in ca. 10 minuten zacht.

Verwijder de specerijen en laat de vloeistof zonder deksel op de pan inkoken. Laat dit afkoelen.

Roer de yoghurt met de vanillesuiker glad. Verdeel de pruimen over 2 schaaltjes en schep de yoghurt er op.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 95 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 20 gram
Vet 0 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 5 gram
Zout 0,04 gram

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.