Zaterdag – Bruschetta met paddenstoelen, Cajunkip met zoete aardappel en pruimen met vanilleyoghurt
Publicatiedatum: 31 oktober 2016
Zaterdag heeft u iets meer tijd om te koken en daarom hebben we speciaal voor u een smakelijk driegangenmenu samengesteld dat bestaat uit Bruschetta met paddenstoelen, Cajunkip met zoete aardappel en pruimen met vanilleyoghurt.
Bruschetta met paddenstoelen
Ingrediënten (2 personen):
- 4 sneetjes volkoren stokbrood
- 1 teentje knoflook
- 50 gram gemengde paddestoelen
- ½ bosuitje
- 4 blaadjes basilicum
- ½ eetlepel olijfolie
Bereiding:
Rooster de sneetjes stokbrood in de broodrooster of onder de grill aan beide zijden bruin. Wrijf de sneetjes in met het teentje knoflook. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken en reepjes.
Snijd de bosui in smalle ringen. Was de basilicum en knip de blaadjes klein. Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de paddenstoelen met de uienringetjes snel voor er vocht uit de paddenstoelen treedt.
Pers de rest van de knoflook er boven uit. Maak dit op smaak met peper en de basilicum en schep het op de sneetjes brood.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 80 kcal |
Eiwit | 4 gram |
Koolhydraten | 9 gram |
Vet | 3 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 2 gram |
Zout | 0,22 gram |
Cajunkip met zoete aardappel
Ingrediënten (2 personen):
- 400 gram zoete aardappel
- 2 theelepels cajun kruidenmix zonder zout
- 2 eetlepels olie
- 200 gram kipfilet
- 1 (rode) ui
Bereiding:
Warm de oven voor op 200° C. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd de aardappelen in blokjes.
Meng de cajun kruidenmix door de olie. Schep de helft er van door de blokjes aardappel en doe ze op een bakblik van de oven.
Rooster de blokjes aardappel 10 minuten. Schep ze een keer om. Snijd de kipfilet in lange repen en meng er de rest van de kruidenolie door.
Leg de repen kip naast de blokjes aardappel en laat ze in 15 minuten mee gaar en bruin bakken. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
Strooi de ringen ui de laatste 5 minuten over de aardappelen en bak ze mee.
Variatietip:
Lekker met spruitjes met appel en rozijnen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 450 kcal | 610 kcal |
Eiwit | 35 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 45 gram | 65 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 6 gram | 15 gram |
Zout | 0,3 gram | 0,37 gram |
Pruimen met vanilleyoghurt
Ingrediënten (2 personen):
- 8 gedroogde pruimen
- 1 kruidnagel
- ¼ kaneelstokje
- Citroenschil
- 2 volle eetlepels magere bulgaarse yoghurt
- ½ zakje vanillesuiker
Bereiding:
Was de pruimen en doe ze met de kruidnagel, de kaneel, de citroenschil en 100 ml water in een pan.
Kook de pruimen op een klein vuur in ca. 10 minuten zacht.
Verwijder de specerijen en laat de vloeistof zonder deksel op de pan inkoken. Laat dit afkoelen.
Roer de yoghurt met de vanillesuiker glad. Verdeel de pruimen over 2 schaaltjes en schep de yoghurt er op.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 95 kcal |
Eiwit | 2 gram |
Koolhydraten | 20 gram |
Vet | 0 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 5 gram |
Zout | 0,04 gram |