Woensdag – Kippenlevertjes met doperwtjes en champignons
Publicatiedatum: 31 oktober 2016
Een gezonde lever van een dier dat lekker buiten heeft gelopen en gras en gezond voer heeft gegeten, bevat hoge hoeveelheden vitamine A, D en B. Ook mineralen als ijzer en zink zijn ruim vertegenwoordigd.
Ingrediënten (2 personen):
- 200 gram kippenlevertjes
- ½ rode ui
- 150 gram (kastanje)champignons
- 300 gram doperwten (diepvries)
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding:
Spoel de levertjes af en dep ze met keukenpapier droog. Knip of snijd vliesjes weg.
Snijd de halve ui in snippers. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Verwarm de margarine en bak hierin de kippenlevertjes in een paar minuten aan alle kanten bruin. Fruit de ui even mee.
Voeg de doperwtjes toe met de champignons en roerbak alles in nog een paar minuten gaar.
Variatietip:
Lekker met zilvervliesrijst.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 345 kcal | 615 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 25 gram | 80 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 8 gram | 10 gram |
Zout | 0,83 gram | 0,83 gram |