Donderdag – Bietjes-limoensalade
Publicatiedatum: 31 oktober 2016
Voor de liefhebbers van rode bieten is er goed nieuws, ze zijn namelijk ontzettend gezond. Voor diegenen die rode bieten niet zo lekker vinden, zijn de gezondheidsvoordelen de moeite waard om de groente toch nog een kans te geven. Bijvoorbeeld in combinatie met andere smaken.
Ingrediënten (2 personen):
- 500 gram gare rode bieten
- 1 limoen
- 1 sjalot
- 1 eetlepel olie
Bereiding:
Stroop het vel van de bieten en snijd ze in blokjes.
Boen de limoen goed schoon. Rasp wat van de schil af.
Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in plakjes. Halveer de plakjes.
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Fruit de sjalot in de olie glazig.
Blus dit af met het limoensap en meng dit door de bietjes.
Voeg de geraspte limoenschil en wat peper toe.
Garneer de salade met de halve plakjes limoen.
Variatietip:
Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 110 kcal | 415 kcal |
Eiwit | 3 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 35 gram |
Vet | 5 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 6 gram | 8 gram |
Zout | 0,31 gram | 0,44 gram |