Dinsdag – Schaapherderpastei
Publicatiedatum: 31 oktober 2016
Toen de Engelsen, die blijkbaar een nationale fascinatie hebben met ‘meat pies‘ (gehakttaarten), gehakt combineerden met aardappelpuree, was een echt opmerkelijke schotel ontstaan: de schaapherderpastei (cottage pie).
Ingrediënten:
- 500 gram aardappelen
- 400 gram winterwortel
- 1 ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 200 gram magere (lams)gehakt
- 1 eetlepel bloem
- 1 dl bouillon met minder zout
- 100 gram tomatenblokjes zonder zout
- 1½ dl halfvolle melk
- Nootmuskaat
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Schrap de wortelen en snijd ze in plakken. Kook de wortelen in weinig water in 5 minuten gaar. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui in de margarine. Voeg het gehakt toe met peper en bak dit mee gaar en rul.
Strooi de bloem er over en warm dit goed door. Giet de bouillon en de tomatenblokjes er bij en laat het enkele minuten stoven.
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Schep het gehaktmengsel in een ovenvaste schaal en leg daarop de plakken wortel. Dek dit af met de aardappelpuree.
Laat het gerecht onder een voorverwarmde hete grill bruin kleuren.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 530 kcal |
Eiwit | 25 gram |
Koolhydraten | 60 gram |
Vet | 20 gram |
Verzadigd vet | 7 gram |
Vezels | 10 gram |
Zout | 0,52 gram |