Zondag – Crostini met paprika, entrecotes met kruidenjus en gepocheerde perzik
Publicatiedatum: 24 oktober 2016
Voor de zondag hebben we een smakelijk menu voor u samengesteld dat bestaat uit een crostini met paprika en sardinepuree, entrecotes met kruidenjus en gepocheerde perzik.
Crostini met paprika en sardinepuree
Ingrediënten (2 personen):
- 2 sardines uit blik
- Citroensap
- ½ gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
- 4 sneetjes volkoren stokbrood of 2 volkoren boterhammen
- ½ teentje knoflook
- ½ eetlepel olijfolie
Bereiding:
Verwijder van de sardines de ruggengraat en prak het visvlees fijn. Maak het pittig op smaak met wat peper en een drup citroensap. Snijd de paprika in reepjes.
Bestrijk het brood met het halve knoflookteentje en druppel er wat olie over. Rooster het brood onder de grill lichtbruin. Beleg het brood met sardinepuree en reepjes paprika.
Voedingswaarden per persoon:
Recept | |
---|---|
Energie | 135 kcal |
Eiwit | 6 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
Vet | 5 gram |
Verzadigd vet | 1 gram |
Vezels | 3 gram |
Zout | 0,49 gram |
Entrecotes met kruidenjus
Ingrediënten (2 personen):
- 1 teentje knoflook
- 2 kleine entrecotes
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 2 laurierbladen
- ½ theelepel tijm
- 1 dl bouillon met minder zout
- 1 partje citroen
- 4 takjes peterselie
Bereiding:
Verwijder het vliesje van de knoflook en halveer het teentje. Wrijf het vlees in met de knoflook en peper. Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de knoflook en de laurier 3 minuten zacht. Schep dit uit de pan.
Bak de entrecotes in de achtergebleven margarine in 6-8 minuten bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm. Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel goed los. Voeg de laurier, de tijm en het partje citroen toe en laat de jus even koken. Knip de peterselie klein en roer dit door de jus. Leg de entrecotes in de jus en warm het geheel nog even door.
Variatietip:
Lekker met worteltjes en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 265 kcal | 470 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 2 gram | 45 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 1 gram | 8 gram |
Zout | 0,28 gram | 0,42 gram |
Gepocheerde perzik
Ingrediënten (2 personen):
- 2 perziken
- 1/2 vanillestokje
- 1 eetlepel suiker
Bereiding:
Trek het velletje van de perziken. Dompel ze daarvoor eventueel 20 tellen in kokend water. Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd het vanillestokje in de lengte open.
Breng 1 dl water met het vanillestokje en de suiker aan de kook. Doe de perzikhelften erin en laat de perziken tegen de kook aan in ca. 5 minuten zacht worden. Neem de perziken uit het vocht.
Kook het vocht op hoog vuur zonder deksel tot de helft in. Verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen. Schenk het over de perzikhelften. Geef er eventueel een schepje yoghurt bij.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 75 kcal |
Eiwit | 1 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
Vet | 0 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 2 gram |
Zout | 0 gram |