Zaterdag – Rijst met kip en sperzieboontjes, gevulde peer
Publicatiedatum: 24 oktober 2016
Rijst met kip en sperzieboontjes is een heerlijke gezonde en voedzame maaltijd voor op zaterdagavond. Ter afsluiting kunt u een gevulde peer maken.
Rijst met kip en sperzieboontjes
Ingrediënten (2 personen):
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gram sperziebonen
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 4 dl kippenbouillon met minder zout
- 1 bosuitje
- 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
Bereiding:
Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon. Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen eenmaal. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper. Bak de kip in de hete olie bruin. Fruit de ui en de knoflook mee.
Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen. Schenk de kippenbouillon bij de rijst en breng dit aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in 20 minuten gaar. Was het bosuitje en snijd het in ringen. Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst. Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder. De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat bouillon of water toe.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 540 kcal |
Eiwit | 35 gram |
Koolhydraten | 75 gram |
Vet | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 9 gram |
Zout | 0,31 gram |
Gevulde peer
Ingrediënten:
- 1 bolletje gember
- 1 eetlepel gembersiroop
- 30 gram light roomkaas
- 1 rijpe peer
- 4 halve walnoten
Bereiding:
Snijd de gember heel fijn.
Meng de gember met de gembersiroop door de kaas. Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis.
Vul de holtes met het mengsel, garneer met de walnoten en plaats de helften op bordjes.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 185 kcal |
Eiwit | 4 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
Vet | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 2 gram |
Zout | 0,22 gram |