Woensdag – Wijting met tomatensaus
Publicatiedatum: 24 oktober 2016
De wijting is een straalvinnige vis uit de familie van kabeljauwen die voorkomt in het noordoosten van de Atlantische Oceaan, in de Noordzee, Zwarte Zee en in delen van de Middellandse Zee.
Ingrediënten (2 personen):
- 2 kleine wijtingen
- Bloem
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 300 gram tomatenblokjes zonder zout
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 dl bouillon met minder zout
- 1 theelepel provençaalse kruiden
Bereiding:
Bestrooi de vis van binnen en van buiten met peper en bestuif de vis met bloem.
Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem. Bak hierin de vis ca. 15 minuten bruin en gaar.
Pureer de tomatenblokjes met de staafmixer.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Verwarm de tomaten met de kleingesneden tomaatjes en de bouillon.
Maak de saus op smaak met Provençaalse kruiden en peper. Geef de saus bij de vis.
Variatietip:
Lekker met snijboontjes en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 225 kcal | 420 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 45 gram |
Vet | 9 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
Vezels | 3 gram | 15 gram |
Zout | 0,4 gram | 0,44 gram |