Vrijdag – Geroerbakte witlof met granaatappel
Publicatiedatum: 24 oktober 2016
De vrucht van de granaatappel is rond en heeft de grootte van een grapefruit. De vrucht is heel sappig en goed te gebruiken in smakelijke gerechten.
Ingrediënten (2 personen):
- ½ granaatappel of 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 500 gram witlof
- 1 kleine appel
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel cajunkruiden zonder zout
Bereiding:
Klop met een lepel de pitjes uit de halve granaatappel en verwijder de witte vliesjes. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 parten. Was de appel en snijd hem in blokjes.
Verwarm de olie in een hapjespan of wok en roerbak hierin het witlof in enkele minuten gaar. Bak de laatste minuut de blokjes appel mee. Maak het op smaak met de cajunkruiden en strooi er de granaatappelpitjes over.
Variatietip:
lekker met gebakken tempé en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 135 kcal | 435 kcal |
Eiwit | 3 gram | 15 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 50 gram |
Vet | 6 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 4 gram | 10 gram |
Zout | 0,02 gram | 0,11 gram |