Donderdag – Mie met varkensvlees, broccoli en pinda’s
Publicatiedatum: 24 oktober 2016
Pinda´s zijn gezond en ontzettend voedzaam. Ze bevatten zeer veel onverzadigd vetzuur dat goed is voor uw hart.
Ingrediënten (2 personen):
- 150 gram volkoren mie
- 400 gram broccoli
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel ongezouten pinda’s
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap manis
Bereiding:
Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de groente schoon. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringen.
Hak de pinda’s grof. Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie met de sambal bruin. Voeg de broccoli toe en smoor dit in een paar minuten met het vlees gaar. Laat de mie goed uitlekken.
Voeg de ringetjes bosui en de mie toe aan het vlees-broccolimengsel. Maak het gerecht op smaak met de ketjap en strooi de gehakte pinda’s er over.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 530 kcal |
Eiwit | 35 gram |
Koolhydraten | 60 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 10 gram |
Zout | 0,71 gram |