Donderdag – Mie met varkensvlees, broccoli en pinda’s

Pinda´s zijn gezond en ontzettend voedzaam. Ze bevatten zeer veel onverzadigd vetzuur dat goed is voor uw hart.

Ingrediënten (2 personen):

  • 150 gram volkoren mie
  • 400 gram broccoli
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel ongezouten pinda’s
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding:

Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de groente schoon. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringen.

Hak de pinda’s grof. Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie met de sambal bruin. Voeg de broccoli toe en smoor dit in een paar minuten met het vlees gaar. Laat de mie goed uitlekken.

Voeg de ringetjes bosui en de mie toe aan het vlees-broccolimengsel. Maak het gerecht op smaak met de ketjap en strooi de gehakte pinda’s er over.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 530 kcal
Eiwit 35 gram
Koolhydraten 60 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 10 gram
Zout 0,71 gram

Geef een reactie