Vrijdag – Gegrilde vis met dukkah
Publicatiedatum: 17 oktober 2016
Dukkah is een Egyptische droog mengsel van gehakte noten, zaden en Midden-Oosterse specerijen, heerlijk te combineren met een gegrilde vis.
Ingredienten (2 personen):
- 10 hazelnoten
- 1 theelepel sesamzaad
- ½ theelepel komijnzaad
- Mespunt korianderzaad
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 2 stukjes kabeljauwfilet
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
Hak de hazelnoten grof.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudgeel. Voeg het sesamzaad, het komijnzaad en de koriander toe en rooster dit al omscheppend tot het gaat geuren.
Maak het mengsel in een vijzel of met een blender wat fijner en maak de dukkah op smaak met wat peper en de geraspte sinaasappelschil.
Warm de grill voor.
Bestrijk de kabeljauw met de olijfolie en gril de vis in ca. 8 minuten gaar. Strooi de dukkah over de vis.
Variatietip:
Lekker met sperziebonen met tomaat en aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 220 kcal | 550 kcal |
Eiwit | 30 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 2 gram | 50 gram |
Vet | 10 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 1 gram | 10 gram |
Zout | 0,33 gram | 0,45 gram |