Maandag – Kapucijnersoep
Publicatiedatum: 17 oktober 2016
Kapucijners zijn peulvruchten en worden gegeten als groente of als vleesvervanger. De kapucijner plant is een plant die tot de erwt behoort. De peulen van de kapucijners zijn blauw gekleurd. Voor maandag kunt u een heerlijke kapucijnersoep maken.
Ingrediënten (2 personen):
- 4 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- 1 eetlepel olie
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 kleine pot kapucijners
- 1 mespunt tijm of bonenkruid
- Mespunt chilipoeder
Bereiding:
Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in smalle repen. Snijd de ui en de knoflook klein. Snijd de paprika in blokjes.
Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
Smoor de paprika kort mee.
Voeg 2½ dl water met het stukje bouillontablet en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af. Roer de kapucijners door de soep en warm dit snel door.
Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipoeder.
Variatietip:
Lekker met volkorenbrood!
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 235 kcal | 400 kcal |
Eiwit | 10 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 25 gram | 55 gram |
Vet | 7 gram | 8 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Zout | 0,85 gram | 1,6 gram |