Donderdag – Kerrietofu met sinaasappelsaus
Publicatiedatum: 17 oktober 2016
Tofu is een eiwitrijk sojaproduct dat vaak als vleesvervanger wordt gebruikt. In dit heerlijke gerecht maakt de combinatie met kerrie en sinaasappel de tofu extra smakelijk.
Ingrediënten (2 personen):
- 1 teentje knoflook
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel gembersiroop
- 200 gram tofu
- 2 sinaasappels
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout
Bereiding:
Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
Roer er de kerrie en de gembersiroop door. Snijd de tofu in 2 plakken en bestrijk ze met het mengsel. Laat dit 1 uur in de koelkast intrekken.
Schil 1 sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Pers de andere sinaasappel uit.
Verwarm de olie en bak hierin de plakken tofu in 4-6 minuten bruin.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Doe de stukjes sinaasappel en het sinaasappelsap in de pan en warm dit even door.
Maak het op smaak met de sojasaus.
Variatietip:
Lekker met gestoofde courgette en zilvervliesrijst
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 260 kcal | 605 kcal |
Eiwit | 15 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 75 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 4 gram | 8 gram |
Zout | 0,71 gram | 0,71 gram |