Dinsdag – Spitskoolsalade met appel
Publicatiedatum: 17 oktober 2016
Spitskool is een wat zachtere, smakelijkere variant van witte kool, waarmee u een heerlijke salade kan maken.
Ingrediënten (2 personen):
- klein spitskooltje (ca. 400 gram)
- 1 (rode) appel
- (appel)azijn
- 2 eetlepels olie
- Mespuntje suiker
- 1 theelepel mosterd
- Dille (vers of diepvries)
Bereiding:
Maak het spitskooltje schoon. Halveer de kool in de lengte en snijd het in dunne repen.
Was de appel en snijd hem in blokjes. Schep er wat van de azijn door tegen het verkleuren.
Verwarm de olie in een steelpannetje en warm de 2 eetl azijn, de mosterd, de suiker en royaal dille mee.
Schep de warme dressing door de kool en appel. Laat de kool minimaal een half uur staan om wat zachter te worden.
Menusuggestie:
Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 210 kcal | 530 kcal |
Eiwit | 6 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 50 gram |
Vet | 10 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 6 gram | 8 gram |
Zout | 0,13 gram | 0,36 gram |