Woensdag – Pasta met tonijn en groente

Tonijn bevat weinig omega-3-vetzuren. Dit maakt de vis ideaal voor mensen die weinig vet maar wel veel eiwitten willen binnen krijgen.

Ingrediënten (2 personen):

  • 150-200 gram volkorenpasta
  • 1 blikje tonijn op water (uitlekgewicht ca. 140 gram)
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram italiaanse roerbakmix
  • 1 theelepel provençaals kruiden
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel kappertjes

Bereiding:

Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.

Verwarm de olie in een braadpan en roerbak hierin de groente enkele minuten.

Voeg de blokjes tomaat, wat peper en de Provençaalse kruiden toe en warm het even mee.

Laat de gare pasta uitlekken en schep de pasta door de groente.

Voeg de tonijn en de kappertjes toe en warm het gerecht goed door.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 485 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 65 gram
Vet 9 gram
Verzadigd vet 1 gram
Vezels 10 gram
Zout 0,87 gram

Geef een reactie