Vrijdag – Groentepilaf met kip
Publicatiedatum: 10 oktober 2016
De groentepilaf met kip is een heerlijk vullend gerecht dat in een mum van tijd op tafel gezet kan worden.
Ingrediënten (2 personen):
- 1 ui
- 150 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 150-200 gram (langkorrelige) zilvervliesrijst
- ½ bouillontablet met minder zout
- 400 gram groenteroerbakmix
- 6 gedroogde abrikozen
Bereiding:
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Snijd de kipfilet in kleine reepjes.
Bak de kipfilet enkele minuten al omscheppend in de olie.
Bak de ui met de kerrie en het gemberpoeder mee.
Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
Voeg ½ l water en het bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
Kook de rijst 10 minuten.
Schep er voorzichtig de groenteroerbakmix door en kook het gerecht in nog 10 minuten verder gaar.
Knip of snijd de abrikozen in stukjes. Meng de abrikozen door de rijst. Warm dit goed door.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 700 kcal |
Eiwit | 30 gram |
Koolhydraten | 95 gram |
Vet | 20 gram |
Verzadigd vet | 4 gram |
Vezels | 10 gram |
Zout | 0,72 gram |