Maandag – Groente met roerbakreepjes uit de wok
Publicatiedatum: 10 oktober 2016
Het recept van vandaag zet u in een mum van tijd op tafel. Het kan met vegatarische roerbakreepjes, maar u kunt er natuurlijk ook kip voor gebruiken.
Ingrediënten (2 personen):
- 1 gele paprika
- 1 flinke prei
- 1 ui
- 1 venkel
- 150 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes of kip
- 1 dl groentebouillon met minder zout
Bereiding:
Maak de groente schoon. Snijd de paprika in reepjes, de prei in ringen, de ui in halve ringen, de venkel in dunne plakken en de champignons in plakjes.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
Roerbak de venkel enkele minuten mee.
Voeg dan de roerbakreepjes of kip, de paprika, de prei en de champignons toe en roerbak de groente nog enkele minuten.
Voeg peper en de groentebouillon toe en smoor de groente verder gaar.
Variatietip:
Lekker met volkoren noedels.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 290 kcal | 550 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 65 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Zout | 1,31 gram | 1,33 gram |