Donderdag – Sperziebonen met tomaat
Publicatiedatum: 10 oktober 2016
De sperzieboon is erg gezond. 100 gram sperziebonen is goed voor 20% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C.
Ingrediënten (2 personen):
- 400 gram sperziebonen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 grote, rijpe tomaten
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
Bereiding:
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze in snippers.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de specerijen en de stukjes tomaat kort mee.
Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm het geheel goed door.
Variatietip:
Lekker met gebakken tartaar en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 130 kcal | 440 kcal |
Eiwit | 5 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 40 gram |
Vet | 7 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 4 gram |
Vezels | 7 gram | 10 gram |
Zout | 0,03 gram | 0,29 gram |