Dinsdag – Bloemkoolsalade met walnoten
Publicatiedatum: 10 oktober 2016
Deze smakelijke salade met bloemkool en walnoten is heerlijk met wat aardappelen en een karbonaadje!
Ingrediënten (2 personen):
- 1 kleine bloemkool
- 1 eetlepel (noten)olie
- Ca. 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel rode pesto
- 1 handje gepelde walnoten
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
Kook de bloemkoolroosjes in weinig water net gaar.
Maak een dressing van de olie, de azijn en de rode pesto.
Laat de bloemkool in een vergiet goed uitlekken.
Schep de dressing voorzichtig door de bloemkool en laat dit een half uur op een koele plaats intrekken.
Hak de walnoten grof. Was de peterselie en knip dit klein. Meng de walnoten en de peterselie door de bloemkool.
Variatietip:
Lekker met een karbonade en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 220 kcal | 585 kcal |
Eiwit | 6 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 5 gram | 35 gram |
Vet | 20 gram | 30 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 6 gram |
Vezels | 5 gram | 7 gram |
Zout | 0,27 gram | 0,5 gram |