beschuit

Zaterdag – Warme kipsalade en beschuit met vanillebramen

De braam is een zeer gezond stukje fruit. Bramen kennen in framboosjes rode, zoete nichtjes. Bramen kun je een groot gedeelte van het jaar in de supermarkt kopen. In augustus en september is deze vrucht vrij verkrijgbaar in de natuur.

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 gram sperziebonen
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram waterkers
  • 200 gram kipfilet
  • ½ avocado
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • Citroensap

Bereiding

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Snijd de bosuitjes in ringen. Was de waterkers onder stromend water en laat de groente goed uitlekken. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.

Kook de sperziebonen in weinig water in 6-8 minuten net gaar. Trek het vel van de avocado en snijd het stuk in dunne plakken. Giet de sperziebonen af en warm de plakjes avocado even op de sperziebonen in de pan mee. Bak de kip in de hete olie in 10 minuten gaar en bruin. Bak kort de koriander en de ringetjes bosui mee.

Verdeel de waterkers over 2 borden en leg er de sperziebonen met avocado en kip op. Druppel er wat citroensap over.

Variatietip:

Lekker met geroosterde repen volkorenbrood

Hiervoor heb je nodig…

  • 4 sneden volkorenbrood

Ingrediënten over?
Bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Pureer een rest avocado met een lepel yoghurt of wat citroensap en peper en besmeer hiermee een boterham.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 350 kcal 515 kcal
Eiwit 35 gram 40 gram
Koolhydraten 9 gram 35 gram
Vet 20 gram 20 gram
Verzadigd vet 3 gram 4 gram
Vezels 10 gram 15 gram
Zout 0,19 gram 1 gram

Beschuit met vanillebramen

Ingrediënten (2 personen)

  • 100 gram bramen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 volkoren beschuiten
  • Light zuivelspread

Bereiding

Was de bramen en schep het zakje vanillesuiker er door. Laat de bramen even staan. Besmeer de beschuiten met zuivelspread en leg ze op kleine borden. Verdeel de bramen er over.

Variatietip:

Lekker met als hoofdgerecht warme kipsalade met volkorenbrood.

Ingrediënten over?
Bewaar bramen en ander zacht fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt maximaal drie dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 95 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 10 gram
Vet 3 gram
Verzadigd vet 1 gram
Vezels 2 gram
Zout 0,23 gram

(Bron: Voedingscentrum)

Geef een reactie