paddenstoelen

Woensdag – Macaroni met paddenstoelen

Paddenstoelen worden meestal gezien als groenten, maar ze zijn eigenlijk de vruchtlichamen van schimmels.

Er bestaan eetbare en giftige paddenstoelen. Van alle eetbare paddenstoelen is de witte champignon de meest bekende. Champignons en andere eetbare paddenstoelen bevatten nuttige voedingsstoffen en weinig calorieën en passen daardoor goed in een gezond eetpatroon.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 2 bosuitjes
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels kookroom

Bereiding

Maak de ui schoon en snijd hem klein. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de champignons in vieren en de oesterzwammen in repen. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Fruit de ui in de olie glazig.

Bak de tartaar al roerend mee gaar en rul. Bak de tomatenpuree kort mee. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in een paar minuten gaar. Meng er de room door. Voeg eventueel een beetje water toe. Maak het mengsel op smaak met peper en eventueel wat tijm. Giet de macaroni af en meng de saus er door.

Variatietip:

Lekker met veldsla met radijs.

Hiervoor heb je nodig…

  • 1 zakje veldsla (ca. 75 gram)
  • 1 bos radijs
  • 1 eetlepel olie
  • azijn

Ingrediënten over?
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 480 kcal 565 kcal
Eiwit 30 gram 35 gram
Koolhydraten 55 gram 65 gram
Vet 10 gram 15 gram
Verzadigd vet 3 gram 4 gram
Vezels 9 gram 10 gram
Zout 0,24 gram 0,33 gram

(Bron: Voedingscentrum)

Geef een reactie