Vrijdag – Kapucijners met paksoi en ananas
Publicatiedatum: 4 oktober 2016
Kapucijners zijn peulvruchten en worden gegeten als groente of als vleesvervanger. De kapucijner plant is een plant die tot de erwt behoort.
Ingrediënten (2 personen)
- 1 (rode) ui
- 1 paksoi
- 100 gram verse ananas
- 2 eetlepels olie
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 groot blik of grote pot kapucijners (uitlekgewicht ca. 500 gram)
Bereiding
Maak de ui en de paksoi schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen. Snijd de ananas in stukjes. Fruit de ui in de olie glazig. Roerbak de paksoi kort mee. Verkruimel het chilipepertje er boven en voeg de stukjes ananas toe. Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze door het groente-ananasmengsel. Warm het geheel goed door.
Ingrediënten over?
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen.
Gebruik een stuk verse ananas in een fruit- of groentesalade. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
Energie | 405 kcal |
Eiwit | 15 gram |
Koolhydraten | 50 gram |
Vet | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 20 gram |
Zout | 1,76 gram |
(Bron: Voedingscentrum)