Dinsdag – Pittige tofu burgers
Publicatiedatum: 4 oktober 2016
Tofu is vanwege zijn neutrale smaak zeer breed inzetbaar als vervanger voor zowel vlees als ei, room, kwark, kaas en andere zuivelproducten.
Ingrediënten (2 personen)
- Stukje ui
- 150 gram tofu
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel chilisaus
- 1 volkoren beschuit
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
Snijd het stukje ui fijn en hak de tofu in kruimels. Fruit de ui in de olie glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit. Neem de pan van het vuur. Meng er de tofukruimels, de chilisaus en de fijn gemaakte beschuit door. Vorm er 2 schijven van.
Bak de tofuburgers in de hete margarine aan beide zijden bruin.
Variatietip:
Lekker met broccoli en aardappelpuree. Gebruik hievoor 500 gram broccoli en 6 opscheplepels aardappelpuree.
Ingrediënten over?
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 205 kcal | 450 kcal |
Eiwit | 10 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 8 gram | 45 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 1 gram | 9 gram |
Zout | 0,28 gram | 0,39 gram |
(Bron: Voedingscentrum)