Woensdag – Currykip met groente
Publicatiedatum: 4 oktober 2016
Kip en gevogelte zijn een onderdeel van een gezond voedingspatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het gaat dan om onbewerkte kip, zoals een stuk kipfilet. Het is niet nodig om vlees te eten, je kunt het vervangen door andere producten.
Ingrediënten (2 personen)
- 200 gram sperziebonen
- Stuk bloemkool
- 2 tomaten
- 1 ui
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1-2 eetlepels kerriepoeder
- 1½ dl (kippen)bouillon met minder zout
- 100 gram champignons
Bereiding
Maak de groente schoon. Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers. Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin. Pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren. Doe de bouillon, de sperziebonen en de tomaten er bij en stoof het gerecht 10 minuten. Maak de champignons schoon en halveer ze. Voeg de roosjes bloemkool aan de kip toe met de champignons en stoof het gerecht verder gaar.
Variatietip:
De currykip is lekker met (150 gram) zilvervliesrijst.
Ingrediënten over?
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 330 kcal | 600 kcal |
Eiwit | 40 gram | 45 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 70 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 10 gram | 10 gram |
Zout | 0,49 gram | 0,49 gram |
(Bron: Voedingscentrum)